ANP / ANP
Volledig scherm
© ANP / ANP

Twee jongens (12 en 14) verdacht van poging doodslag op school in Lelystad: ‘Heel heftig incident’

Een 13-jarige leerling is afgelopen dinsdag op zijn school in Lelystad zwaar mishandeld door twee andere tieners. Zij zijn aangehouden en worden verdacht van poging tot doodslag.

27 reacties

 • Saskia Bloem

  5 maanden geleden
  Niet goed te praten dit gedrag, maar om nu gelijk de ouders te veroordelen en bestempelen als slechte opvoeders is nogal kortzichtig in mijn optiek
 • Corrie Hoorn

  5 maanden geleden
  Een oplossing stuur ouder(s) met kind(eren) naar een heropvoedingskamp. Deze ouders hebben naar alle waarschijnlijkheid ook nooit geleerd dat er een woordje NEE bestaat. Dus gewoon een zeer uitgebreide cursus hoe voed ik mezelf en mijn kind(eren) op.
 • Rock Witten

  5 maanden geleden
  Ach die ouders, vaak gescheiden, zitten maar met die telefoontjes te klooien en laten de kinderen, je mooiste bezit, maar aan hun lot over en hebben niet eens in de gaten dat het zéér slecht met hen gaat bah.
 • Richard Ferdinand Vries

  5 maanden geleden
  Wat voor een opvoeding hebben deze jongens gehad?
 • Hans van Dijk

  5 maanden geleden
  Miranda Jansen, zo redeneren advocaten ook. Ach, ze zijn nog zó jong, en niet goed ontwikkeld. Ze hebben een slechte jeugd gehad, en ja, dan gaat het helaas mis. Geef ze daarom maar geen straf, maar een boekenbon of zo......Zoiets??
 1. Provincies gaan wolvenschade aan waakhonden vergoeden, ook vergoeding voor aanval goudjakhals

  Provincies gaan wolvenscha­de aan waakhonden vergoeden, ook vergoeding voor aanval goudjak­hals

  Veehouders kunnen vanaf deze maand een vergoeding krijgen voor een kuddebeschermingshond die door een wolf wordt gedood of verwond. Tot nu toe viel deze schade buiten de regeling die provincies sinds 2019 hanteren voor het vergoeden van wolvenschade. BIJ12, de organisatie die onder meer wolvenschade voor de provincies afhandelt, heeft de richtlijnen voor de schadevergoeding enigszins versoepeld in afwachting van het nieuwe Interprovinciaal Wolvenplan dat in de maak is.