Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Twee mannen verdacht van brute straatroven tijdens verlof uit jeugdgevangenis Lelystad

De twee mannen (18 en 22 jaar) die donderdag werden opgepakt voor een reeks brute straatroven in het Groningse Tolbert, hadden eerder de benen genomen tijdens hun verlof. De twee zaten vast in de JJI (justitiële jeugdinrichting) in Lelystad. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie na vragen van de Stentor.

12 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Hoe lang staat de politiek nog toe dat Justitie mag falen?
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Ze hebben tijdens hun detentie vast veel goede tips gekregen over hoe ze makkelijk verlof konden krijgen (beetje toneelspelen en je beter voordoen dan je bent) en hoe ze hun verlof praktisch in konden vullen met snel geld "verdienen". Ik hoop voor de maatschappij dat zulke mannen nog lang achter gesloten deuren blijven zitten.
 • Elly Verrips

  2 maanden geleden
  Die twee hebben dus tijdens hun detentie niets geleerd. Op het moment dat ze de buitenlucht ruiken gelijk weer op het criminele pad met dank aan de huidige Rechterlijke macht. Hoezo het wordt tijd dat er eens echt gestraft gaat worden. Volgens mij zien ze de huidige strafmaat als een vorm van een all inclusive vakantie.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  Dat krijg je als je geitenwollensokkers zo'n instelling laat bestieren, die laten zich piepelen waar ze bij staan. Ik vraag me ook af of ze niet verantwoordelijk zijn voor de schade die hun oogappeltjes aanrichten als ze zomaar weer eens naar buiten kunnen wandelen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Daniël De Boer,in alle drie de landen ben je als blanke je leven niet zeker. Dat is de overeenkomst.
 1. Zwolse kinderarts helpt diabetespatiëntjes aan een leven zonder gedoe met een prikpen: ‘Groep blijft kwetsbaar’
  PREMIUM

  Zwolse kinderarts helpt diabetespa­tiën­tjes aan een leven zonder gedoe met een prikpen: ‘Groep blijft kwetsbaar’

  Insuline moeten spuiten voordat je een hap in je brood zet in een volle schoolkantine? Voor veel tieners die diabetes mellitus (suikerziekte) hebben is het een wat minder moment op de dag. Ze schamen zich ervoor. Dankzij het werk van de Zwolse kinderarts Loes Veenhuizen hoeven meer dan driehonderd patiëntjes in de regio Zwolle/Harderwijk/Lelystad zich er geen zorgen meer om te maken.