De stikstofcrisis zet voorlopig een streep door de opening van Lelystad Airport.
Volledig scherm
De stikstofcrisis zet voorlopig een streep door de opening van Lelystad Airport. © ANP

Tweede Kamer zet voorlopig streep door cruciale vergunning Lelystad Airport

De poging van het demissionair-kabinet om Lelystad Airport met voorrang een natuurvergunning te geven is mislukt. Volgens een meerderheid in de Tweede Kamer levert opening van het vliegveld meer stikstofuitstoot op dan andere bedrijven waarvoor deze uitzonderingsregel is bedoeld.

2 reacties

 • Hans van Dijk

  12 maanden geleden
  Er is al zoveel geïnvesteerd in deze luchthaven, dus het word eindelijk tijd om te openen. Bovendien is het bij eventuele calamiteiten op Schiphol, een veilig alternatief voor piloten om uit te wijken naar Lelystad..
 • Fred Olthuis

  1 jaar geleden
  Ik zou zeggen houd dat vliegveld dicht en geef die stikstof rechten aan de boeren daar hebben wij meer aan als aan die vakantie vluchten wat niets op leverd
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”