Volledig scherm
File, (foto ter illustratie) © ANP

Van vertraging op A6 vanaf Lelystad naar omrijdersfile op Vogelweg: verkeersellende in de polder

Verkeer op de A6 tussen Lelystad en Almere had vanochtend te maken met een vertraging van maarliefst bijna 1,5 uur vertraging. 

Het verkeersinfarct was het gevolg van een ongeval tussen Lelystad en Almere, meldde de ANWB. De linker rijstrook was daardoor buiten gebruik. Verkeer reed er op wandeltempo.

Terwijl die verkeersellende aan het oplossen was, ontstond er een omrijdersfile op een sluiproute: bestuurders die het verkeersinfarct op de A6 probeerden te ontlopen via de Vogelweg reed zichzelf daar vast.

Koffie

Bij de aanrijding op de A6 vanochtend waren meerdere auto’s betrokken, het ongeval vond plaats in de buurt van wegrestaurant Hajé. 

Bij de horeca-onderneming - die aan beide zijden van de A6 actief is - bleef het rustig, vertelt een medewerker. Forenzen die in de file staan willen evengoed zo snel als nog maar mogelijk is naar hun werk. Die gaan nu niet ineens van de snelweg af voor een kop koffie. ,,Je ziet dat wel als er een ongeluk gebeurt rond een uur of 9 of 10. Dan gaat iedereen van de snelweg af, dat zijn de dagjesmensen.’’ Die hebben geen haast, die hoeven niet per se op een bepaald tijdstip ergens te zijn.

Een andere medewerker hoorde van een collega dat tussen Lelystad en Almere echt alles compleet stilstond. ,,Hij vertelde dat ze vanuit Lelystad niet eens meer de snelweg op konden komen.’’

Flevoland