Volledig scherm
Bezoekers gaan aan boord van een veerboot tijdens een open dag op de Marker Wadden in 2017. © Freddy Schinkel

Veerdienst naar Marker Wadden begint in april

Natuurmonumenten begint in april met een tijdelijke veerdienst naar de Marker Wadden. De boten varen tot en met 25 oktober. 

Vier ondernemers zijn bereid gevonden om publiek heen en weer te varen tussen Lelystad en de vorig jaar geopende archipel in het Markermeer. ,,We hebben een schema opgesteld’’, zegt Rita Oppenhuizen van Natuurmonumenten. ,,De veerboot vaart beperkt. Vooral in het weekend, maar in de vakantie ook op andere dagen’’. 

Pionieren

Het is nog pionieren op dit nieuwste stukje Nederland, aldus Oppenhuizen. Er liggen wandelpaden en er staan drie vogelkijkhutten, maar de bouw van een nederzetting moet nog beginnen. ,,Dat gebeurt in april. Het is nog een enorm weids, leeg landschap waar de natuur tot ontwikkeling komt. We vinden het belangrijk dat het publiek daar nu al van kan genieten’’. 

De natuurhaven op de Marker Wadden is sinds vorig jaar al open. Wie een boot heeft, kan er aanleggen. Ook doen charterschepen de 'Wadden’ aan. Anderen kunnen vanaf 20 april de veerboot pakken. Het is een provisorische dienst, zegt Oppenhuizen. ,,We voeren een marktverkenning uit om te kijken of een ondernemer een veerdienst wil opzetten. Die zal er niet voor 2020 zijn.’’  

Flevoland