Volledig scherm
Een rechter met wetboek in de rechtzaal. © ANP XTRA

Verdachte van schietpartij in Lelystad blijft in cel

De zaak tegen een 22-jarige verdachte van een dubbele moordpoging in Lelystad wordt in oktober afgedaan. Tot die tijd blijft hij vastzitten.

Dat bleek woensdag uit een regiezitting in deze strafzaak in de rechtbank in Lelystad. Renaichel P. wordt ervan verdacht twee personen van korte afstand op 18 oktober vorig jaar op Het Kofschip te hebben neergeschoten. Een raakte gewond in zijn gezicht, het andere slachtoffer werd in zijn been geraakt. Beide slachtoffers belandden in het ziekenhuis, waarna een politieonderzoek werd opgestart.

Afpersen

De auto van P. stond op de plaats-delict. Een getuige wees P. als de schuldige aan, al zou die het schieten niet gezien hebben. P. wordt ook verdacht van het dealen van harddrugs en het afpersen van een man in een bos bij Lelystad. In dat bos werd het slachtoffer met een honkbalknuppel geslagen. 

Als laatste wordt de man verweten in zijn woonplaats een man in diens hand gestoken te hebben. P. ontkende tot nu toe alle betrokkenheid. Een onderzoek bij het Pieter Baan Centrum naar zijn geestesgesteldheid lijkt weinig opgeleverd te hebben, bleek woensdag. P. stond de psychiater en psycholoog terughoudend te woord.

Op 31 oktober wordt de zaak inhoudelijk behandeld. De rechtbank in Lelystad trekt er een halve dag voor uit.

  1. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
    PREMIUM
    Oproep

    Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

    De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland