Volledig scherm
De auto van de slachtoffers raakte ernstig beschadigd. © AS Media

Verdachte van veroorzaken dodelijk ongeval in Lelystad is weer vrij

De 26-jarige bestuurder uit Lelystad die ervan wordt verdacht dat hij afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk in zijn woonplaats veroorzaakte, is gisteravond op vrije voeten gesteld. Hij is nog wel steeds verdachte.

Op welke manier hij het ongeluk zou hebben veroorzaakt, moet blijken uit onderzoek, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Bij het ongeluk kwamen een 4-jarig jongetje en zijn 67-jarige opa om het leven. De 63-jarige vrouw van de man raakte zwaargewond. 

Drama

Het ongeluk vond vrijdagavond iets na 18:00 uur plaats op de Larserdreef. Twee personenauto’s botsten tegen elkaar op het kruispunt van de Larserdreef met het Rijnland. In beide auto’s zaten drie personen. In een Toyota Aygo zaten de 67-jarige bestuurder, zijn 63-jarige vrouw en hun 4-jarige kleinzoon, alledrie uit Lelystad. De andere auto, een witte Range Rover, werd bestuurd door de 26-jarige man uit Lelystad. Zowel hij als zijn twee passagiers, een 22-jarige stadgenoot en een 27-jarige man uit het Zuid-Hollandse Rhoon, werden ter controle naar een ziekenhuis vervoerd. 

Aanhouding

De bestuurder van de Range Rover werd vervolgens door de politie aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Hij zou het dodelijke ongeluk door ‘verwijtbare onvoorzichtigheid’ hebben veroorzaakt. Hieronder vallen snelheidsovertredingen, het niet verlenen van voorrang, maar ook onzorgvuldig rijgedrag in het algemeen. Hij was volgens de politie niet onder invloed van alcohol of drugs. 

Zwaargewonde oma

Hoe het met de zwaargewonde oma van het gezin gaat, is niet bekendgemaakt. De politie wil daar geen uitspraken over doen. ,,Wij doen geen woordvoering over hoe het met de gewonde vrouw gaat. Dit gaat over zorg en is privacygevoelige informatie’’, verklaart de politie.

Volgens buurtbewoners wordt er structureel te hard gereden op de weg waar het ongeluk gebeurde. ,,Het is in- en intriest dat er eerst zoiets moet gebeuren, voordat er maatregelen worden getroffen.’’

  1. Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud
    PREMIUM
    video

    Ziekte en juridisch gesteggel rond rechtszaak overval Kampen zorgt voor maanden oponthoud

    De behandeling van de rechtszaak rond de brute overval op een hoogbejaard echtpaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen vorig jaar heeft vandaag onverwachts geleid tot een maandenlange vertraging. De melding dat een van de advocaten ziek was leidde tot een uren durende juridische discussie waarbij de rechtbank voor het blok werd gezet en niet anders kon beslissen dan de strafzaak uit te stellen voor drie maanden.

Flevoland