Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Vijfde paard Manege Lelystad bezweken aan rhinovirus

Er is wederom een paard dat op Manege Lelystad besmet raakte met het rhinovirus, aan de ziekte overleden. De eigenaar liet het dier woensdag inslapen, zo laat de manege weten op Facebook. Vijf paarden die in Lelystad het virus opliepen, zijn daaraan inmiddels overleden.

De paardenziekte brak medio oktober uit op de manege in Lelystad. Die is toen gesloten en de paarden zijn in quarantaine geplaatst. Het rhinovirus leidt tot verstopte haarvaatjes, wat weer kan leiden tot verlammingen. De ziekte is niet overdraagbaar van paard op mens.

Teller crowdfunding op 18.000 euro

Ruitersportvereniging RV & PC Lelyruiters startte drie weken geleden een crowdfundingactie om geld op te halen voor de manege. De actie loopt goed, laat de manege weten op Facebook. De teller staat al op meer dan 18.000 euro.

Er is ook steun vanuit het Almeersch Hippisch Centrum Almere Buiten. Dat houdt op 8 december een speciale benefietavond voor Manege Lelystad. De volledige opbrengst van de avond, met onder andere trainingen en clinics, gaat naar de getroffen manege.

Flevoland