Volledig scherm
Lelystad Airport © anp

'Vliegveld heeft goede ov-verbinding nodig'

DEN HAAG/LELYSTAD - De PvdA wil dat de uitbreiding van Lelystad Airport gepaard gaat met een goede openbaar vervoersverbinding naar zowel het noorden als Schiphol en de rest van de Randstad.

Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij. Aan wat voor verbinding de PvdA denkt, meldt de partij niet. Met de aanleg van een ontsluitingsweg en een bredere A6 wordt al rekening gehouden met een toenemende verkeersstroom van en naar het vliegveld. Ook wordt gesproken over een snelle buslijn naar station Lelystad.

Volgens de PvdA is Lelystad Airport, net als Schiphol en 'Eindhoven', van vitaal belang voor de Nederlandse economie. Reden dat deze luchthavens in handen van de overheid moeten blijven, stelt de partij.

Ook andere partijen noemen Lelystad Airport, dat in 2018 een internationaal vakantievliegveld wordt, in hun programma. Al is het summier. Volgens de VVD moet 'Lelystad' vluchten overnemen die niet van belang zijn voor de 'hubfunctie' (het overstappen) van Schiphol. D66 benadrukt dat de overlast van vliegvelden, zoals Lelystad Airport, op de omgeving beperkt moet blijven.

Flevoland