Volledig scherm

VNO-NCW: 'Snelweg van Lelystad tot Zwolle'

REGIO - Oostelijk Flevoland moet een beter wegennet krijgen tussen oost en west. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van Lelystad Airport en Flevokust, een buitendijks overslagterrein bij Lelystad. Dat vindt werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Vanaf 2021 zijn de N302 en N307 tussen Lelystad en Kampen helemaal tweebaans waar een maximale snelheid geldt van 100 kilometer per uur. Volgens regiomanager Herald Immink is dat een stap in de goede richting.

Een volgende stap is opwaardering van de N50 tussen Kampen en Zwolle. "Het liefst zien wij een volledige snelweg tussen Lelystad en Zwolle", is Immink ambitieus. "Maar wij beseffen ook dat daar momenteel geen draagvlak voor is."

De genoemde wegdelen zijn belangrijke schakels in de zogenaamde van A(lkmaar) tot Z(wolle) route. Die moet niet alleen de Flevolandse economie versturen, maar ook de Regio Zwolle verbinden met Noord-Holland.

Het is een van de wensen die VNO-NCW heeft verwerkt in de 'Kaart van Flevoland'. Die wordt binnenkort aan wethouders en raadsleden gestuurd.

Flevoland