Twee konikpaarden ter illustratie.
Volledig scherm
Twee konikpaarden ter illustratie. © Privéfoto

Voeren door bezoekers leidt tot de dood van 29 ‘opdringerige’ paarden in Oostvaardersplassen

Een grote groep konikpaarden in de Oostvaardersplassen is vandaag naar het slachthuis gebracht. De dieren zijn volgens boswachter Hans-Erik Kuypers te opdringerig geworden. Bezoekers die zich niet aan de regels hielden, hebben dit gedrag veroorzaakt.

14 reacties

 • Linda van Maanen

  1 jaar geleden
  Nee, het verwaarlozen en plaatsen van veel te veel paarden op een plek waar ze niet thuis horen, DAT veroorzaakt hun dood. Niet de schuld bij anderen leggen aub.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Wat Staatsbosbeheer maar niet wil leren is dat er in Nederland nauwelijks wilde dieren zijn,dat kan ook niet met achttien miljoen mensen op een postzegel
 • René Verhaaff

  1 jaar geleden
  Makkelijk om de dieren de schuld te geven mensen voeren deze dieren omdat ze honger en verwaarloosd zijn .Geef dat eens toe Staatsbosbeheer en geef de mens niet de schuld jullie zijn een stelletje waardeloze mensen .Dit gaat wel om dieren die hier niet ongevraagd hebben de zoveelste die dood gemaakt worden .
 • Inge Schonewille

  1 jaar geleden
  In Nederland voeren we eendjes, vogels en egels, we hebben dierenambulances en dierenasiels. We leren om dieren in nood te helpen van kleins af aan. Staatsbosbeheer zet dieren uit in een afgezet gebied en daar moet de oernatuur plaatsvinden. Bezoekers kunnen niet aanzien dat deze dieren uitgehongerd en verwaarloosd worden dus gaan helpen. In zijn almacht besluit Staatsbosbeheer de Koniki af te maken, zelfs drachtige merries en veulens en de bezoekers de schuld te geven. Je word er stil van...
 • Niek Beenen

  1 jaar geleden
  Als ze niet verzorgd werden zouden ze zich wel over bevolkt voortplanten, of zich kapot eten in het Jacobskruid. Met andere woorden. Een prima excuus voor SBB. Wederom een drogredenering met betrekking tot het echte probleem. De grote grazers hadden nooit op deze postzegel uitgezet moeten worden.