Volledig scherm
PREMIUM
Voorstanders van Lelystad Airport hebben recent een spandoek opgehangen waarin zij hun voorkeur uitspreken. © Foto Freddy Schinkel

Wat zijn de twijfels van de ChristenUnie over Lelystad Airport waard?

Tijdens het grote debat in de Tweede Kamer over Lelystad Airport klonken er dinsdagavond veel kritische geluiden. Ook bij regeringspartijen. Vooral de ChristenUnie is kritisch en twijfelt openlijk. Maar wat is die twijfel waard? 5 vragen over de twijfels van de ChristenUnie.

1. ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins was ronduit kritisch. Wat zei hij?

Voor de ChristenUnie – de kleinste van de vier regeringspartijen – is er één keiharde voorwaarde waaraan het uitbreidingsplan van Lelystad Airport moet voldoen. De partij eist garanties dat de laagvliegroutes boven Gelderland en Overijssel verleden tijd zijn na de herindeling van het Nederlandse luchtruim in 2023. De baas van Luchtverkeersleiding Nederland zei onlangs dat dit allerminst zeker is. Dat baart Bruins zorgen. Enkel de belofte van minister Cora van Nieuwenhuizen dat het wel gaat lukken is voor de ChristenUnie niet genoeg. ,,Er moet meer zekerheid komen dat de laagvliegroutes straks passé zijn voordat wij definitief beslissen over het openstellen van het vakantievliegveld”, aldus Bruins.

Flevoland