De verdachten reden in de buurt van de Oostkaap in Lelystad rond op deze scooter.
Volledig scherm
De verdachten reden in de buurt van de Oostkaap in Lelystad rond op deze scooter. © Politie Midden-Nederland

Weer twee jonge verdachten aangehouden in Lelystad

Dankzij een tip van een waakzame getuige heeft de politie Lelystad maandagavond waarschijnlijk een overval voorkomen. Dankzij het duidelijke signalement konden agenten maandagavond rond acht uur twee jongens aanhouden aan de Oostkaap in Lelystad. De jongens van vijftien en zestien jaar reden op een scooter langs en gedroegen zich volgens de tipgever verdacht.

Wat dit verdachte gedrag was wil de politie niet vertellen. ,,Ook doen we geen mededelingen over eventuele buit of wapens die de verdachten bij zich hadden, in het belang van het onderzoek’’, legt woordvoerder Jacqueline van Houten van Politie Midden-Nederland uit. De politie kijkt ook of deze verdachten in verband kunnen worden gebracht met andere overvallen die de afgelopen dagen in Lelystad zijn gepleegd. 

Jonge duo's

Zo gingen donderdagavond twee jongeren er met buit vandoor na een gewapende overval op de Albert Heijn-supermarkt aan de Kempenaar. De in donkere kleding gehulde overvallers met sportschoenen bedreigden het personeel met een mogelijk vuurwapen en renden nog geen minuut later met nog onbekende buit weg richting het Karveel. Ondanks de inzet van een politiehelikopter en een speurhond werd dit duo niet aangehouden. Donderdagmiddag grepen heldhaftige klanten in bij een gewapende overval op snackbar Lelyhof op het Noorderwagenplein, waarbij twee zestienjarige overvallers het personeel bedreigden met een vuurwapen en een mes. Beide overvallers werden overmeesterd en overgedragen aan de politie.

Flevoland