Lelystad Airport.
Volledig scherm
Lelystad Airport. © ANP

Welke gevolgen heeft rekenfout voor Lelystad Airport?

Staatssecretaris Dijksma erkent dat er rekenfouten zitten in de milieu effect rapportage (mer) van Lelystad Airport uit 2014. Ze laat het geluidsonderzoek gedeeltelijk over doen. Welke consequenties kan deze rekenfout hebben?

 1. Dijksma: fouten in rapport over gevolgen Lelystad Airport

  Dijksma: fouten in rapport over gevolgen Lelystad Airport

  Oost-Nederland krijgt mogelijk te maken met meer geluidsoverlast van vliegverkeer van en naar Lelystad Airport dan tot nu toe werd aangenomen. Staatssecretaris Sharon Dijksma geeft toe dat er fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar de milieu en geluidseffecten van het nieuwe vakantievliegveld. Ze laat het onderzoek gedeeltelijk over doen. Dat schrijft ze in een brief die maandagavond aan de Tweede Kamer is verstuurd. Dijksma verwacht dat het nieuwe onderzoek nauwelijks gevolgen heeft.
 2. Provincies: stop ongecontroleerd lozen giftige gassen binnenvaart
  PREMIUM
  update
  6

  Provincies: stop ongecontro­leerd lozen giftige gassen binnen­vaart

  De provincies willen dat schepen onmiddellijk stoppen met het ongecontroleerd verspreiden van zwaar giftige gassen die een bedreiging zijn voor mens en milieu. Die boodschap brengen ze woensdag over aan minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) tijdens een werkbezoek aan Lelystad. Harbers bekijkt daar een mobiele installatie waar schepen hun gassen gecontroleerd kunnen lossen. Dat gebeurt nu op veel plaatsen varend.

Flevoland