Volledig scherm
© Rick Nederstigt

Wolkbreuk boven Lelystad: straten staan blank en lekkage bij Plus supermarkt

videoMoeder natuur heeft zich maandagavond flink laten gelden in Lelystad. Aan het begin van de avond viel er in korte tijd veel neerslag. Meerdere straten staan blank en ook bij Plus Supermarkt Postma aan de Botter is waterschade ontstaan. De brandweer is uitgerukt voor veel meldingen van wateroverlast.

De brandweer rijdt momenteel met vijf wagens door Lelystad om de overlast te bestrijden. Hier en daar worden kelders leeggepompt, maar er zijn ook winkels die kampen met wateroverlast. ,,Bij Bataviastad is de bestrating weggezakt’’, zegt Andrea van der Woude van de Veiligheidsregio Flevoland. ,,We hebben er de handen vol aan.’’ De overlastmeldingen komen uit alle delen van Lelystad, al lijken sommige straten wat zwaarder getroffen. ,,Er  is echt een enorme bak water naar beneden gekomen.’’ Hoe lang de brandweer nog in touw is vanavond? ,,Daar valt geen zinnig woord over te zeggen.’’

Inwoners van Lelystad hebben op social media berichten geplaatst van ondergelopen straten. Een overzicht:

Volledig scherm
De brandweer pompt water uit een ondergelopen garage in Lelystad. © Ginopress
  1. Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad betaalt ineens niet meer het meest aan wachtgeld voor oud-wethouders

    Lelystad is alweer koploper af als het gaat om wachtgeldbetalingen aan oud-wethouders. Maandagochtend beweerde EenVandaag nog van wel, maar de hoofdstad van provincie Flevoland overlegde andere cijfers over de periode 2014 tot en met 2018. Volgens de nieuwe cijfers ontvingen zes oud-wethouders de laatste vijf jaar geen 1,8 miljoen euro (zoals EenVandaag beweerde), maar ‘slechts’ één miljoen. Het bericht is inmiddels rechtgezet.

Flevoland