Volledig scherm
Een rechter in actie in de rechtbank. © ANP XTRA

Zaak steekpartij Maerlant bijna klaar voor behandeling

Er moeten nog wat getuigen worden gehoord, een rapport toegevoegd over het gebruikte mes en camerabeelden naar de advocaat gestuurd en dan kan de rechtszaak tegen de 32-jarige P.K. uit Lelystad beginnen. De inhoudelijke behandeling staat gepland voor 24 september.

K. wordt ervan verdacht een 26-jarige Lelystedeling te hebben neergestoken op 3 januari in de Atolwijk. De politie trof de gewonde man aan op straat aan de Maerlant. Hij liep onder meer een geperforeerde long op, maar overleefde de steekpartij wel. Dankzij getuigen kon K. al snel in de kraag worden gevat.

Dinsdag was er een zogeheten pro forma-zitting in de Lelystadse rechtbank. Hier werd besloten dat de zaak in september wordt afgedaan. Tot die tijd moeten er nog wat getuigen worden gehoord en er komt nog een rapport over het mes dat bij de steekpartij is gebruikt. K. verscheen door ziekte zelf niet in de rechtszaal, maar zijn advocaat wel. Die vroeg nog om camerabeelden van het incident. De officier van justitie zegde toe die snel beschikbaar te stellen.

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland