Volledig scherm
PREMIUM
De huizenprijzen zijn in waarde gestegen. Bij verkoop zouden veel woningeigenaren goede zaken kunnen doen. © Eigen foto

Zeewolde koploper in rij gestegen woningprijzen

Wie in Zeewolde in 2008 of 2013 een woning kocht, zou die nu met gemiddeld 87.000 euro winst kunnen verkopen. Die gemeente is koploper in het rijtje met gestegen prijzen van koopwoningen in het verspreidingsgebied van de Stentor. Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus heeft gehad van het technologiebedrijf Calcasa.

Calcasa onderzocht hoeveel de waarde van koopwoningen op papier omhoog is gegaan sinds hun koop. Het bedrijf heeft daarbij de laatste aanschafprijs van woningen die in 2008 of 2013 zijn verkocht, naast de waarde gelegd van die woningen in het eerste kwartaal van dit jaar.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland