De onderwijscampus van Porteum in Lelystad.
Volledig scherm
PREMIUM
De onderwijscampus van Porteum in Lelystad. © Foto Freddy Schinkel

Zware mishandeling op school Porteum in Lelystad is gefilmd, zeker één leerling geschorst

Middelbare school Porteum in Lelystad heeft minstens één leerling geschorst na een zware mishandeling binnen de onderwijscampus. Een schokkende video van het incident gaat rond onder leerlingen en op sociale media. De schooldirectie heeft alle ouders een brief gestuurd.

18 reacties

 • Daniel De Boer

  5 maanden geleden
  Miranda Jansen Wat een domme opmerking weer. Dus liever 5 problemen op 5 scholen? Want dat is hoe het voorheen was.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @ M.H.van den Brink, ik weet dat er een hele procedure gevolgd moet worden voordat hij verwijderd kan worden. De ouders moeten gehoord worden enz. Ik vind deze procedure een bescherming van de daders zoals we steeds weer zien. Dus die procedure afschaffen.
 • D van Scherpenseel

  5 maanden geleden
  Volgens mij gaat om iemand die het gefilmd heeft en online heeft geplaatst. De twee daders zitten dacht ik vast en worden of zijn voorgeleid. En dan even een correctie, er zijn 3 scholen samengevoegd, die al samenwerkte. Daarbij maken de leerlingen niet de dienst uit en ook de ouders niet. Doe normaal, ga normaal met elkaar om. En als je iemand niet mag, dan loop je een andere kant. Maar de hormonen van sommige mensen, slaan soms een beetje door.
 • M.H. van den Brink

  5 maanden geleden
  Andre Eggerding, om een leerling van school te kunnen verwijderen moet er een heel protocol worden gevolgd. Probeer dat maar eens op internet te vinden en te lezen.
 • herman draaijer

  5 maanden geleden
  #H de Vries wat een rare reactie lekker de schuld aan die mensen geven. Begint bij de opvoeding. (Misschien dit zelf ook gemist !)
 1. De opa van Riekelt Snoek uit Urk speelde een cruciale rol tijdens de watersnoodramp: ‘Mensen helpen zat in zijn genen’
  PREMIUM

  De opa van Riekelt Snoek uit Urk speelde een cruciale rol tijdens de watersnood­ramp: ‘Mensen helpen zat in zijn genen’

  Toen zijn opa op 1 februari 1953 hoorde dat een deel van Zeeland onder water stond, aarzelde hij geen moment. Hessel Snoek zette met de UK141 koers naar het rampgebied, net als veel andere Urker vissers. Twee weken speelde de kotter een cruciale rol in de hulpverlening. Kleinzoon Riekelt (41) dook in deze bijzondere familiegeschiedenis en stelde een expositie samen over de rol die de Urkers destijds speelden. ,,Een enorme zelfopoffering.’’