Volledig scherm
PREMIUM
Een bandenspoor en gele markeringen op het wegdek herinneren aan het ongeluk dat vrijdag gebeurde op de Larserdreef. © Carmen Kuik

Zwarte dag in Lelystad na dood opa en kleinzoon: ‘Rotonde voorkomt meer slachtoffers’

‘Niet te bevatten’ en ‘in en in triest’.  Het zijn de woorden van inwoners van Lelystad die in de buurt wonen van de plek waar vrijdagavond een dodelijk ongeval gebeurde. Een vierjarig jongetje en zijn opa kwamen daarbij om het leven. 

Geen knuffels, geen kaarsen en geen bloemen. Het is alsof er niets is gebeurd aan de Larserdreef in Lelystad. Alleen de modderige bandensporen op de groenstrook in het midden van de Larserdreef en de gele markeringen op het wegdek herinneren aan het drama dat zich hier vrijdag voltrok.

  1. Stranden, hotels en vermaakscentra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken
    PREMIUM

    Stranden, hotels en vermaaks­cen­tra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken

    Doorgroeien van tachtig- naar honderdduizend inwoners en van drie naar vijf miljoen toeristen per jaar. Om die ambitie waar te kunnen maken heeft Lelystad een Kustvisie ontwikkeld, die de stad moet neerzetten als een aantrekkelijke kustplaats en ‘hoofdstad van de nieuwe natuur’. De nieuwe visie beschrijft hoe de kust tussen Oostvaardersplassen en Máximacentrale zich tot 2030 moet ontwikkelen.

Flevoland