1. Nieuwe speeltoestellen in Almen zijn niet alleen voor kinderen, maar voor jong én oud: ‘Genot om te zien’
  PREMIUM

  Nieuwe speeltoe­stel­len in Almen zijn niet alleen voor kinderen, maar voor jong én oud: ‘Genot om te zien’

  Geen wipkip, speelhuisje of nieuwe schommel. Maar een zitfietstoestel en een hipswing. Omdat spelen en bewegen niet alleen voor kleine kinderen leuk kan zijn, maar voor jong én oud. Met die gedachte zijn in het dorpje Almen nieuwe beweegtoestellen geplaatst. Woensdag worden deze officieel in gebruik genomen. Ineke Kolkman van Vereniging Zorg en Welzijn Almen vertelt hierover.
 1. Windturbines bij Lochem met 280 meter hoger, denktank opgericht voor omwonenden
  PREMIUM
  met VIDEO
  17

  Windturbi­nes bij Lochem met 280 meter hoger, denktank opgericht voor omwonenden

  Het voornemen om drie windturbines in het buitengebied van Lochem te bouwen, ten oosten van het dorpje Exel, neemt concretere vormen aan. Onlangs bleek dat ontwikkelaar Pure Energie uit Enschede een Duitse concurrent heeft afgetroefd door overeenkomsten te sluiten met grondeigenaren in het gebied. Een haalbaarheidsonderzoek is de volgende stap. De windmolens worden hoger dan eerder werd verondersteld.
 1. Toen de oplichter er vandoor ging, wist Hans (69) uit Markelo: ‘Dit is foute boel’
  PREMIUM
  met video

  Toen de oplichter er vandoor ging, wist Hans (69) uit Markelo: ‘Dit is foute boel’

  MARKELO - Hij is nog kwaad, een beetje beschaamd en ook wantrouwender dan ooit. Hans Storm (69) trapte afgelopen vrijdag in het verhaaltje van bankpasfraudeurs, terwijl hij altijd dacht dat hij daarvoor te slim was. De Markeloër ging zelf achter de oplichters aan, en kreeg daarbij hulp van het halve dorp. „Als me dit in een grote stad was overkomen, hadden ze gezegd: red je ermee.”
 2. Opvallend ontvangstcomité bij binnenkomst Deventer: ‘Je ziet slachtoffers én redders bij huiselijk geweld’
  PREMIUM

  Opvallend ontvangst­co­mité bij binnen­komst Deventer: ‘Je ziet slachtof­fers én redders bij huiselijk geweld’

  Bezoekers van Deventer worden op een opvallende manier welkom geheten. Een rij portretten vormt vier weken lang een welkomstcomité tussen de binnenstad en het station, niet te missen voor treinreizigers. Het gaat volgens de organisatie om slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Én hulpverleners, die hen uit die ellende wisten te halen. ,,Dit project helpt om deze problematiek bespreekbaar te maken.”