1. 16 huisartsen in de Achterhoek de dupe van wisseling zorgverzekeraar: ‘We hebben straks minder tijd voor u’
  PREMIUM
  9

  16 huisartsen in de Achterhoek de dupe van wisseling zorgverze­ke­raar: ‘We hebben straks minder tijd voor u’

  Ze noemen zich ‘de speelbal van de zorgverzekeraar’. Zestien huisartsen in de Achterhoek voelen zich sterk benadeeld door zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis. De noodgedwongen wisseling van zorgverzekeraar kan banen kosten en leidt tot minder tijd voor de patiënt, vertelt Anne Roelofsen. Ze is huisarts in Lochem en doet het woord namens zichzelf en haar collega’s.
 1. Kapotte bierflesjes, energyblikjes en een vernielde picknicktafel: inwoners Lochem zijn slopende hangjeugd beu
  PREMIUM
  1

  Kapotte bierfles­jes, energyblik­jes en een vernielde picknickta­fel: inwoners Lochem zijn slopende hangjeugd beu

  Inwoners van Lochem die rondom het speeltuintje aan de Kopermolenring wonen, zijn de vernielingen en overlast van hangjongeren beu. De meest recente vernieling van de picknicktafel, die rond de kerstdagen is gesneuveld, is de spreekwoordelijke ‘druppel’. ,,Hangjongeren prima, maar vernielen gaat écht te ver”, aldus de voorzitter van de speeltuincommissie.
 1. Vader overvallen Warnsvelder (17) furieus: ‘Ik hoop voor hen dat de politie ze eerder vindt dan wij’
  PREMIUM

  Vader overvallen Warnsvel­der (17) furieus: ‘Ik hoop voor hen dat de politie ze eerder vindt dan wij’

  Een 17-jarige Warnsvelder is zondagavond overvallen op het fietspad langs het Twentekanaal tussen de Deventerweg en de sluis in Eefde. Twee jongens sprongen uit de bosjes en dwongen hem stil te gaan staan. Onder bedreiging van een mes op zijn buik heeft hij zijn jas, pinpas en sleutels af moeten geven. ,,Ik hoop voor hen dat de politie ze eerder vindt dan wij”, zegt de vader van het slachtoffer boos.
 2. Ook boeren smelten voor kerst en verzorgen lichtspektakel op tractors rond Deventer en Lochem
  PREMIUM
  VIDEO

  Ook boeren smelten voor kerst en verzorgen lichtspek­ta­kel op tractors rond Deventer en Lochem

  De boer, dat is de keerl, zong Normaal. Maar ook een stoere kerel die smelt voor kerst. Dinsdagavond trekken boeren op meer dan veertig tractors door Lochem en Deventer en het buitengebied. Met verlichting en andere kerstuitingen versierd, brengen ze licht in de duisternis en fleuren bewoners van de verzorgingstehuizen in de regio op. ,,Ik heb hier echt naar uitgekeken.”
 3. Lochemse B&B gooit de handdoek in de ring en zet inventaris te koop: ‘Een droom is in duigen gevallen’
  PREMIUM
  video
  5

  Lochemse B&B gooit de handdoek in de ring en zet inventaris te koop: ‘Een droom is in duigen gevallen’

  Hij zit er nog maar anderhalf jaar, maar pakt nu alweer zijn spullen. De meest recente coronamaatregelen hebben ondernemer Cornelis Greveling (51) het laatste zetje gegeven. Hij stopt met bed and breakfast De Vijverhof in Lochem; zijn hele inventaris, van luxe glazen tot aan chic zilverwerk, staat te koop. ,,Het had zo mooi kunnen zijn. Ik heb er wel een traantje om gelaten.”