Azewijn Solarpark
Volledig scherm
Azewijn Solarpark © DE GELDERLANDER

27.000 zonnepanelen op oude vuilstort Lochem

Het bedrijf TPSolar wil duizenden zonnepanelen gaan aanleggen op de vroegere stortplaats bij Lochem. Onlangs zijn de direct omwonenden in het buurtschap Armhoede op de hoogte gebracht van de voornemens. De buren staan op zich niet onwelwillend tegenover de plannen, maar hebben inmiddels wel al een brief naar de Lochemse wethouder Trix van der Linden waarin ze vooral pleiten voor transparantie. 

 1. Historische acteurs op hun knieën in Barchem voor Sint Corona: ‘We vragen om genade voor de mensheid’
  PREMIUM
  Video

  Histori­sche acteurs op hun knieën in Barchem voor Sint Corona: ‘We vragen om genade voor de mensheid’

  Op deze 14e mei, de naamdag van de heilige Sint Corona, grijpen historische re-enactment acteurs in heel Europa hun kans om in middeleeuws ornaat op bedevaart te gaan naar een heilige plaats. Zo ook op de Lochemse Berg, waar het vandaag was alsof een tijdmachine twee middeleeuwse pelgrims had gedropt. Verbaasd keken fietsers en skeeleraars om naar het kleurrijke tweetal op bedevaartstocht.
 2. Vier burgemeesters met petitie bij Gelre Zutphen op de stoep: ‘Behoud volwaardig ziekenhuis’
  PREMIUM
  VIDEO

  Vier burgemees­ters met petitie bij Gelre Zutphen op de stoep: ‘Behoud volwaardig ziekenhuis’

  De burgemeesters van Zutphen, Lochem, Brummen en Bronckhorst onderstreepten vandaag met het aanbieden van een petitie het belang van een volwaardig regionaal ziekenhuis in Zutphen. Er worden bij het Gelre ziekenhuizen plannen gemaakt om de zorg anders in te richten. De vrees is dat cruciale zorg, zoals de intensive care, verdwijnt. ,,Het zou vervelend zijn als die plannen verkeerd uitpakken voor de Achterhoek.’’

Achterhoek