Volledig scherm
Azewijn Solarpark © DE GELDERLANDER

27.000 zonnepanelen op oude vuilstort Lochem

Het bedrijf TPSolar wil duizenden zonnepanelen gaan aanleggen op de vroegere stortplaats bij Lochem. Onlangs zijn de direct omwonenden in het buurtschap Armhoede op de hoogte gebracht van de voornemens. De buren staan op zich niet onwelwillend tegenover de plannen, maar hebben inmiddels wel al een brief naar de Lochemse wethouder Trix van der Linden waarin ze vooral pleiten voor transparantie. 

De omwonenden vrezen dat er veel bomen gekapt moeten worden voor de realisering van het plan. Ook maken ze zich zorgen over het eventueel verzakken van de panelen. Ze verwijzen naar een situatie in het Achterhoekse Azewijn waar ook zonnepanelen zijn aangebracht op een afgedekte stortplaats.  De panelen werken daar al enige tijd niet meer naar behoren. De omwonenden hebben zich inmiddels verenigd. Eind volgende maand gaat TPSolar weer een bijeenkomst beleggen met de buurt.

Plannenmakerij

Erik Wieffer van TPSolar benadrukt dat de voornemens van het bedrijf nog niet in beton gegoten zijn. Hij zegt dat het bedrijf zoveel mogelijk rekening bij de plannenmakerij rekening wil houden met de wensen van de buurt. Maar hij onderstreept ook dat het project uiteindelijk wel commercieel haalbaar moet zijn. 

Achterhoek