Bram (18) lijdt aan een ernstige verstandelijke en meervoudige beperking. Zijn moeder, Sarike de Zoeten uit Gorssel, voert actie met een speciaal pamflet en de stichting 2CU.
Volledig scherm
PREMIUM
Bram (18) lijdt aan een ernstige verstandelijke en meervoudige beperking. Zijn moeder, Sarike de Zoeten uit Gorssel, voert actie met een speciaal pamflet en de stichting 2CU. © Stichting 2CU

Actie voor mensen met ernstige beperking succesvol

Al bijna dertien jaar strijdt moeder Sarike de Zoeten uit Gorssel om aandacht te vragen voor zeer ernstige verstandelijk en meervoudig beperkte mensen, wat haar zoon Bram (18) ook is. Nu lijkt er eindelijk belangstelling te komen. Het pamflet van haar stichting 2CU is al meer dan een miljoen keer gedeeld en wordt 9 mei aangeboden aan politici in Den Haag.

 1. Actiegroep Voll Gass met trekkers op bezoek bij demente ouderen in Lochem: ‘Ook dit soort acties doen we’
  PREMIUM
  met video
  7

  Actiegroep Voll Gass met trekkers op bezoek bij demente ouderen in Lochem: ‘Ook dit soort acties doen we’

  Wekenlang stonden ze hartstochtelijk voor de ramen te zwaaien als er eentje voorbijreed. Nu zagen bewoners van verzorgingstehuis Het Vandermolenhuis trekkers van actievoerende boeren van dichtbij. Leden van actiegroep Vol Gass trokken naar Het Vandermolenhuis om bewoners te ontmoeten. Een groot contrast met de recente protestacties van de groep. ,,Als actievoerende boer heb je ook een hart.”

Achterhoek