Volledig scherm
© Thinkstock

Afdeling hockey mist
zeggenschap bij SV Epse

Het besluit van de afdeling hockey van SV Epse om zelfstandig verder te gaan, is volgens het hoofdbestuur van de omnivereniging nergens op gebaseerd. ,,De afdeling hockey is geen rechtspersoon en kan dit niet alleen beslissen. Ik vind dit heel voorbarig'', reageert bestuursvoorzitter Albert Veldwachter.

Ties Joosten, secretaris en woordvoerder van de nieuwe Hockeyclub Gorssel/Epse (HCGE) in oprichting, is het oneens met Veldwachter. ,,Volgens ons kunnen we dit wel zelf bepalen. We willen de ontvlechting in goede harmonie met het bestuur laten plaatsvinden.'' 

Federatiebestuur

Joosten juicht het concept van een omnivereniging, waarbij meerdere takken van sport een accommodatie delen, toe. Volgens hem is het niet goed dat in Epse het hoofdbestuur alles kan bepalen. ,,Vrijwel alle omniverenigingen werken met een federatiebestuur waarbij elke afdeling haar eigen ledenvergadering, eigen bankrekeningnummer en eigen identiteit heeft. Als het bijvoorbeeld gaat over welk nieuw hockeyveld nodig is dan moet de hockeyafdeling daarover kunnen beslissen. Het overkoepelend bestuur moet zich bezighouden met algemene zaken zoals het clubhuis en de parkeergelegenheid.''

Volgens Joosten is deze wens medio maart kenbaar gemaakt aan het hoofdbestuur.  Veldwachter:  ,,Meneer Joosten is helemaal niet bij deze gesprekken geweest. Ik ga hier dan ook niet verder op in.'' Joosten zegt met volledige instemming van de hockeyafdeling te spreken.

Als de hockey (circa 300 leden) wegvalt, houdt SV Epse een voetbal-, volleybal-, bridge-, badminton- en gymnastiekafdeling over.

Achterhoek