De flyer van het optreden morgen in Hoeflo.
Volledig scherm
De flyer van het optreden morgen in Hoeflo. © Eigen foto

Amerikaanse zangeres YaDonna West moet in Harfsen zorgen voor ‘sfeer van New Orleans’

De sfeer van de Amerikaanse stad New Orleans is morgenavond te bespeuren in Harfsen. Dit is vooral te danken aan zangeres YaDonna West, die door Europa toert en vrijdag de gemeente Lochem aandoet. Ze staat bekend om haar ‘krachtige, zuivere, soulvolle stem’.

 1. De buik vol voor verkeerslessen, puisten in beschermd stadsgezicht en zorgen om duurzame buren
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  De buik vol voor verkeers­les­sen, puisten in beschermd stadsge­zicht en zorgen om duurzame buren

  HENGELO/MARKELO/DIEPENHEIM/BORNE - Je doet zo je best om de wereld een beetje mooier, beter en, als het even kan, duurzamer te maken. Maar dat ook daadwerkelijk te bereiken, gaat niet altijd zonder slag of stoot. Dat bleek wel weer deze week. Met gedoe over zonnepanelen in het Hengelose tuindorp, de dreiging van windturbines aan de grens bij Markelo en Borne en dineren voor verkeerslessen aan vluchtelingen in Diepenheim.
 2. Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’
  PREMIUM
  2

  Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’

  In 2021 leek het alsof hij de deuren van het gemeentehuis definitief achter zich dichtsloeg, maar over twee maanden wandelt hij er toch weer vrolijk binnen. Harry Matser (61), voormalig wethouder in Zutphen, keert terug in de ambtenarij. Weliswaar in een andere rol én plek: vanaf april start hij als gemeentesecretaris, de hoogste ambtenaar in het gemeentehuis, in Brummen. ,,Ik ben niet iemand die heel principieel is.”
 3. ‘Mister spinning’ Nico Pluim gaf duizenden lessen in Laren: ‘Ik denk stiekem al aan de 5000ste les’
  PREMIUM

  ‘Mister spinning’ Nico Pluim gaf duizenden lessen in Laren: ‘Ik denk stiekem al aan de 5000ste les’

  Wie in Laren aan spinning denkt, denkt aan Nico Pluim. Hoe kan het ook anders. De 61-jarige docent gaf donderdagavond zijn 4000ste les bij Fitness Factory. Een prachtige mijlpaal, zo vindt hij zelf ook. Pluis gaat door zolang hij het leuk vindt, maar weet dat de hype voor spinning voorbij is. ,,Al trekt het gelukkig toch weer een beetje aan, nu corona achter ons ligt.”