Volledig scherm
Angus Young en Ellen bouwen immens huis in Aalten. Foto THEO KOCK

Angus Young en Ellen bouwen immens huis

AALTEN - Soulzanger Arthur Conley stierf in 2003 in zijn woonplaats Ruurlo, een bandlid van Smokie leeft al jaren in anonimiteit in Doetinchem en Angus Young koos Aalten als domicilie.

De Achterhoek lijkt een weldadige plek voor gewezen popsterren, die niet langer lastig gevallen willen worden door groupies. Bij het boodschappen doen in een Aaltense supermarkt, kan het maar zo dat ineens Angus Young zijn karretje achter je schuift bij de kassa. Natuurlijk in gezelschap van zijn vrouw Ellen van Lochem, met wie hij al 25 jaar lief en leed deelt. Rockster Young - wereldberoemd sinds Whole lotta Rosie van de Australische band AC/DC in 1978 een wereldhit werd - laaft zich al jaren aan de Achterhoekse rust in het dorp waar zijn vrouw vandaan komt.

Maar het is gedaan met de rust.

Young besloot een deel van zijn vermogen aan te wenden voor een nieuw huis. Twee jaar terug kreeg hij een bouwvergunning van de gemeente Aalten en langzamerhand is duidelijk wat er verrijst: een enorm herenhuis, drie etages hoog, met badkamers voor beide echtelieden en ondergronds een opnameruimte voor de muzikant.

De Australische krant Herald Sun kreeg er lucht van, stuurde een correspondent op pad en die kwam terug met onvrede uit de buurt. Zo zou het gebouw - opgetrokken in de stijl van de negentiende eeuwse neo-renaissance - vloeken met de bescheidener omliggende huizen. Het gebouw - genaamd Lindenhof en over honderd jaar ongetwijfeld terug te vinden op de monumentenlijst - is immens. Dat hebben ondertussen ook journalisten ontdekt, die afgelopen week massaal poolshoogte kwamen nemen in de wijk. Het echtpaar Young is plots allesbehalve anoniem in Aalten.

De mediahype over de kritiek op het in aanbouw zijnde herenhuis van de familie Young is, volgens een overbuurvrouw, ophef om niets. "Ik vind het huis juist prachtig", zegt ze. De familie Young woont nu nog schuin tegenover het herenhuis, dat over een half jaar af is.

Ellen doet open. Blijkens de schort die ze voor heeft, bereidt ze een maaltijd. Eigenlijk wil ze niets zeggen - zeker niet nadat ze eerder deze week gespot is door een tv-camera die door haar heg stak - maar vooruit: "Waarom zou ik buitenaf gaan wonen? We wonen op honderd meter van het centrum en honderd meter van de rand van het centrum. We dachten Aalten wat terug te geven met de bouw van dit huis. We zijn geïnspireerd door de Beukenhof, een mooi pand hier in het centrum."

Waarom woont ze eigenlijk met haar rockster hier in Aalten? "Hier kun je anoniem zijn. Maar dat wordt ons nu ontnomen. Mag ik nu terug naar m'n soep?"De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ex-vastgoedbaas Visser uit Gorssel weer op vrije voeten

    Ex-vastgoed­baas Visser uit Gorssel weer op vrije voeten

    De gevallen vastgoedbaas Ger Visser (65) uit Gorssel mag zijn proces voorlopig in vrijheid afwachten. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. Visser zat al drie maanden vast, omdat hij volgens het OM op grote schaal documenten zou hebben vervalst rondom de ondergang van Eurocommerce. ,,Ik ben moe, op. Deze bijna honderd dagen gevangenschap hebben mijn leven voorgoed veranderd”, vertelt Visser in de rechtszaal.

Achterhoek