Volledig scherm
PREMIUM
Het Staring College heeft Anton van de Sanden niet stilletjes laten vertrekken. Op de route van zijn huis naar school stonden honderden leerlingen om hem uitgeleide te doen. © Arjan Gotink

Anton van de Sanden uit Lochem ging veertig jaar elke dag met plezier naar school

Voor iemand die nooit droomde van een loopbaan als docent, heeft Anton van de Sanden (65) het  knap lang volgehouden in het onderwijs: 41 jaar om precies te zijn, waarvan 40 in Lochem. Gisteren kwam op feestelijke wijze een einde aan ‘het tijdperk Van de Sanden’ op het Staring College.

Dat het leven op het Staring ook zonder afdelingsleider Van de Sanden gewoon doorgaat, heeft de Lochemer afgelopen maand al gemerkt. ,,Dat heb ik niet als een prettige tijd ervaren", geeft de oud-docent biologie en Engels toe. ,,Het was nogal confronterend, alles ging door terwijl ik mijn spullen aan het opruimen was.” Tegelijkertijd beseft hij dat die eerste wat nare maand van het schooljaar uiteindelijk misschien juist een prettige overgang naar het nieuwe leven heeft ingeluid. Maar eerst blikken we nog even terug op de afgelopen veertig jaar.

Achterhoek