Volledig scherm
Arie Molendijk baseert de waarde van een boek, atlas of andere geschriften op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. © eigen foto

Arie Molendijk taxeert oude boeken, prenten en geschriften in Lochem

Wie meent een kostbaar boek of handschrift, een waardevolle atlas of oude foto's, ansichtkaarten en/of prenten in zijn bezit te hebben, kan deze op donderdag 30 augustus in Lochem laten taxeren door Arie Molendijk.

De Rotterdammer gaat er prat op dat hij bijna 2000 taxatiedagen achter de rug heeft en ook ervaring op zijn vakgebied heeft opgedaan in onder meer Canada, de Verenigde Staten en Australie. Molendijk werkt jarenlang samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. 

Vergelijkbaar

De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Molendijk geeft ook adviezen voor restauratie van boeken.

Molendijk is op donderdag 30 augustus van 13.00 tot 16.00 uur te consulteren in hotel De Scheperskamp, Paasberg 3 in Lochem. Iedereen is welkom.

Klik hier voor nadere informatie.

  1. Stralende ‘sterren’ op eindexamengala Staring College in Lochem
    Fotoserie

    Stralende ‘sterren’ op eindexamen­ga­la Staring College in Lochem

    En of de weergoden de examenleerlingen van het Staring College in Lochem vandaag gunstig gezind waren! De in galakleding uitgedoste leerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo vormden het stralende middelpunt van het jaarlijkse eindexamengala. De ‘sterren’ lieten zich met fraaie bolides of andere opvallende voertuigen naar het eindfeest brengen. Bij de school stond een grote menigte de hoofdrolspelers op te wachten om zich aan de Hollywood-achtige taferelen te vergapen.

Achterhoek