Freddy Nauta uit Lochem is gefascineerd door sterrenkunde. De laatste tijd is er weer nieuws over Mars, waar een mysterieuze pluim is opgedoken.
Volledig scherm
PREMIUM
Freddy Nauta uit Lochem is gefascineerd door sterrenkunde. De laatste tijd is er weer nieuws over Mars, waar een mysterieuze pluim is opgedoken. © ESA / PVG (bewerking: de Stentor)

Astronomen in de ban van ‘mysterieuze’ rookpluim op Mars, maar Freddy (59) uit Lochem heeft het antwoord

De sterrenkundige wereld vergaapt zich al enkele dagen aan een ogenschijnlijk mysterieuze wolk op Mars. Een rookpluim die over de planeet trekt? Een vulkaanuitbarsting? Max Verstappen die buitenaards gas geeft? Freddy Nauta (59), een leven lang betrokken bij sterrenwacht Phoenix in Lochem, denkt het antwoord te hebben.

  1. Chianti-criminelen of Barolo-bende actief in Zutphen? ‘Hier valt niet tegenop te werken’
    PREMIUM
    1

    Chianti-criminelen of Barolo-ben­de actief in Zutphen? ‘Hier valt niet tegenop te werken’

    Wat drie jaar geleden begon als een mooie manier om hun passies samen te brengen, is inmiddels vooral een bron van zorgen voor Luca Caruso en Hein Bijkerk. Hun ‘Willy Wonka-winkel’ in Zutphen met sieraden en exclusieve Italiaanse wijn is sinds de opening in 2020 al drie keer doelwit geweest van inbrekers. Die hebben het voorzien op gouden sieraden én drank. Vorige maand was het wéér.