Automobilist komt om het leven bij aanrijding in Lochem

videoEen automobilist is vannacht om het leven gekomen bij een aanrijding in Lochem.

De aanrijding gebeurde rond middernacht op de Nettelhorsterweg (N825), tussen Borculo en Lochem. De bestuurder kwam door nog onbekende oorzaak met de auto tegen een boom terecht. De hulpdiensten kwamen massaal naar de plek van het ongeluk, maar medische hulp mocht niet meer baten. De bestuurder overleed ter plaatse.

Hoe de bestuurder van de weg kon raken is nog niet bekend. Uitgebreid politieonderzoek moet uitsluitsel geven over de toedracht van het ongeluk. Na de aanrijding ging de Nettelhorsterweg op slot voor het politieonderzoek en de berging van het autowrak.

Op de Nettelhorsterweg vinden met enige regelmaat ongelukken plaats, waarvan soms met fatale afloop. Het dodelijke ongeluk van vannacht is het derde ongeluk met fatale afloop in bijna twee jaar tijd. Bijna twee jaar geleden kwam een 79-jarige fietser uit Alblasserdam om het leven op de Nettelhorsterweg na een botsing met een vrachtwagen. Dit fatale ongeluk vond plaats op de kruising met de Broekstraat. Ruim een jaar geleden, in maart 2018,  vond op diezelfde kruising opnieuw een dodelijk ongeluk plaats. Een 85-jarige inwoner van Markelo kwam met zijn fiets in botsing met een auto en overleed toen na enkele dagen aan zijn verwondingen.

Volledig scherm
De hulpdiensten overleggen na het dodelijk ongeluk op de Nettelhorsterweg in Lochem. Het autowrak is ingepakt met een blauw zeil. © GinoPress B.V.
  1.    ‘Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn:
 ‘Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een  nieuwe haven aan te leggen’
    PREMIUM

    ‘Informele’ havenmees­ter Sjef van Hoorn: ‘Ga passanten­ha­ven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

    De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

Achterhoek