Automobilist komt om het leven bij aanrijding in Lochem

videoEen automobilist is vannacht om het leven gekomen bij een aanrijding in Lochem.

De aanrijding gebeurde rond middernacht op de Nettelhorsterweg (N825), tussen Borculo en Lochem. De bestuurder kwam door nog onbekende oorzaak met de auto tegen een boom terecht. De hulpdiensten kwamen massaal naar de plek van het ongeluk, maar medische hulp mocht niet meer baten. De bestuurder overleed ter plaatse.

Hoe de bestuurder van de weg kon raken is nog niet bekend. Uitgebreid politieonderzoek moet uitsluitsel geven over de toedracht van het ongeluk. Na de aanrijding ging de Nettelhorsterweg op slot voor het politieonderzoek en de berging van het autowrak.

Op de Nettelhorsterweg vinden met enige regelmaat ongelukken plaats, waarvan soms met fatale afloop. Het dodelijke ongeluk van vannacht is het derde ongeluk met fatale afloop in bijna twee jaar tijd. Bijna twee jaar geleden kwam een 79-jarige fietser uit Alblasserdam om het leven op de Nettelhorsterweg na een botsing met een vrachtwagen. Dit fatale ongeluk vond plaats op de kruising met de Broekstraat. Ruim een jaar geleden, in maart 2018,  vond op diezelfde kruising opnieuw een dodelijk ongeluk plaats. Een 85-jarige inwoner van Markelo kwam met zijn fiets in botsing met een auto en overleed toen na enkele dagen aan zijn verwondingen.

Volledig scherm
De hulpdiensten overleggen na het dodelijk ongeluk op de Nettelhorsterweg in Lochem. Het autowrak is ingepakt met een blauw zeil. © GinoPress B.V.
 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek