Volledig scherm

Bankroet zat eraan te komen

BRUMMEN/ZUTPHEN - De bekendmaking van het faillissement van de Zonnehuizen komt niet onverwacht bij het personeel van de de plaatselijke instellingen.

Het betekent nog meer onzekere tijden bij de Michaelshoeve in Brummen (15o werknemers), Twee Stromen (ruim 20) in Zutphen en Walewein (10) in Borculo. ,,Dit was te verwachten'', laat medewerker Ylona Vermeulen van de Michaelshoeve weten. De Michaelshoeve verkeert al sinds afgelopen zomer, toen het plan werd geopperd om de verliesgevende instelling voor kinderen met een (licht) verstandelijke beperking af te stoten, in onzekerheid. Ook nu nog moeten personeel, ouders, verzorgers en bewoners afwachten wat er gaat gebeuren. ,,Vooralsnog betekent het dat wij de zorg en de kwaliteit blijven leveren'', meldt Vermeulen. ,,Dat staat voorop en verder wachten we af'' Voor zover Vermeulen kan inschatten weten - de kwetsbare bewoners - van de Michaelshoeve niet van het faillissement af.

Het personeel heeft deze maand door de financiële problemen wel de eindejaarsuitkering ontvangen maar slechts een deel van het salaris. De rest is door een afspraak met het UWV gegarandeerd. Dat wordt in januari uitbetaald. Observatiehuis Walewein in Borculo en polikliniek Twee Stromen in Zutphen willen niet reageren.

Achterhoek