Bennie Jolink.
Volledig scherm
Bennie Jolink. © Brunopress

Bennie Jolink haalt fel uit naar Farmers Defence Force

‘Een oproerkraaiende Brabander’, zo omschrijft Bennie Jolink actiegroep Farmers Defence Force, in een bericht op social media. De zanger van de Achterhoeks band Normaal maakt zich net als de boeren zorgen om de toekomst, maar roept op geen nieuwe vijanden te maken.

55 reacties

 • Peter de Leeuw

  1 maand geleden
  Chapeau Bennie. Wij mensen hebben een giga probleem gecreeerd. Dat vraagt om een DRINGENDE aanpak. Het past niet om te gaan vingerwijzen. Schouders er onder en aan het werk !
 • Jan van Eersel

  2 maanden geleden
  ALLEMAAL SCHULD VAN BALKENENDE De paarse kabinetten hadden alles keurig op orde met de boeren. Maar Balkenende heeft het CDA groot gemaakt en gehouden door stemmen te kopen in ruil voor allerlei milieu verpestende maatregelen zoals verdubbeling van de veestapel in megastallen. Maar het is asociaal om nu zomaar het mes in de boeren te zetten, het zijn verantwoordelijke multi disciplinaire ondernemers. Er wordt al 100 jaar mee gesold. Dus graag even dimmen Geert de Groot en Christa van der Wal.
 • Hans Meijntjes

  2 maanden geleden
  Bennie Jolink for president.
 • Frank Bruggeman

  2 maanden geleden
  @Bram van Munster: zolang jij het verschil niet weet tussen een Tukker (Twente - Overijssel), een Brabo (Noord-Brabant) en een Achterhoeker (Gelderland) ben jij sowieso niet gerechtigd om hier een opmerking te plaatsen.
 • J N de Graaff

  2 maanden geleden
  @Leos Vriend. Kanniet ligt op 't kerkhof. Wilniet er naast. Er is geen regel die het verbiedt van groene electriciteit waterstof te maken. Dat belast het net niet als de boeren op hun grond de percelen verbinden en er dan 1 coöperatieve electrolizer op zetten. . Een hectare levert per jaar gemiddeld 200.000 Euro aan stroom op. En betreffende de regen: dat is "schoon" tot er pesticiden, herbiciden, mest enzo over de akkers gaan. Het meeste wordt zwz verbruikt door het gewas en komt niet dieper.
 1. Bruiloft Tesca en Alex levert Deventer Ziekenhuis bijzonder cadeau op: ‘Weet als geen ander hoe waardevol het kan zijn’
  PREMIUM
  2

  Bruiloft Tesca en Alex levert Deventer Ziekenhuis bijzonder cadeau op: ‘Weet als geen ander hoe waardevol het kan zijn’

  Geen cadeaus graag. Liever geld, voor een goed doel. De gasten op de bruiloft van Tesca Vlaskamp en Alex de Bert uit Gorssel gaven gul: medio juni kwam er ruim 3.000 euro binnen. Die knaken werden omgezet in knuffelbeestjes voor kinderen in het Deventer Ziekenhuis. Zij krijgen dankzij het kersverse bruidspaar een vosje om tegen zich aan te drukken. Zoals Tesca in hetzelfde ziekenhuis ooit lange tijd een knuffelbeer tegen zich aan drukte.

Achterhoek