Bestuurder ernstig gewond na botsing met boom in Barchem

video & updateOp de Ruurloseweg tussen Barchem en Ruurlo is zaterdagmiddag een automobilist uit Markelo ernstig gewond geraakt. De automobilist is per traumahelikopter naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.00 uur. De automobilist reed in de richting van Barchem. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur. De auto, met daarachter een Volkswagen Kever met sleepstang, kwam daarbij in een slip en botste tegen een boom. Door de klap kwam de Kever in een naastgelegen maïsveld terecht. 

De gealarmeerde hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel ter plaatse. Nadat het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd was en stabiel genoeg was, werd hij met een traumahelikopter verder vervoerd.

Door het ongeluk was de Ruurloseweg lange tijd in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Volledig scherm
Een automobilist die in de richting van Ruurlo reed botste door nog onbekende oorzaak tegen een boom. © GinoPress
Volledig scherm
Still uit de video. © GinoPress
  1. Gorsselnaren kunnen straks mogelijk op één plek terecht voor school, zwemmen, sporten en ander vermaak
    PREMIUM

    Gorsselna­ren kunnen straks mogelijk op één plek terecht voor school, zwemmen, sporten en ander vermaak

    Al jarenlang wordt er in Gorssel gesproken over hoe het verder moet met de voetbalvelden, de tennisvelden, het openluchtzwembad, de basisschool en cultureel centrum en sporthal ‘t Trefpunt. Die voorzieningen vergen de komende jaren veel onderhoud. Sommige accommodaties zijn bovendien veel te groot. De werkgroep GA! (Gorsselse Accommodaties) presenteerde gisteren drie varianten voor het behoud van accommodaties, voorzieningen en onderwijs.

Achterhoek