Volledig scherm
De Mr. G. Propschool in Lochem. Fotobron: www.mrgpropschool.nl

Bewoners gebouw Merlijn Lochem moeten inschikken

LOCHEM - Het Kinderknooppunt en Lonely Lochem moeten inschikken.

In gebouw Merlijn in Lochem, waar zij zetelen, komen met ingang van het nieuwe schooljaar vier leslokalen. Die zijn nodig om genoeg lesruimte te creëren voor basisscholen Prins Hendrik en de Propschool. Die scholen nemen later dit jaar hun intrek in de nieuwbouw aan de Burgemeester Leenstraat.

Bij de bouw daarvan wordt rekening gehouden met de daling van het aantal leerlingen in de toekomst. Dat betekent wel dat de scholen de eerste jaren een aantal lokalen tekort komen. Die komen in het naastgelegen gebouw Merlijn. Het Kinderknooppunt (knutselplaats voor kinderen) verhuist naar het kantoorgedeelte van Merlijn, waar Lonely Lochem (dat zich inzet tegen eenzaamheid) al zit.

Na een interne verbouwing beschikken beide initiatieven over een eigen ruimte. De kosten voor aanpassingen worden geraamd op ruim 23.000 euro. De gemeente Lochem betaalt daarvan ruim 9600 euro.

  1. Stralende ‘sterren’ op eindexamengala Staring College in Lochem
    Fotoserie

    Stralende ‘sterren’ op eindexamen­ga­la Staring College in Lochem

    En of de weergoden de examenleerlingen van het Staring College in Lochem vandaag gunstig gezind waren! De in galakleding uitgedoste leerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo vormden het stralende middelpunt van het jaarlijkse eindexamengala. De ‘sterren’ lieten zich met fraaie bolides of andere opvallende voertuigen naar het eindfeest brengen. Bij de school stond een grote menigte de hoofdrolspelers op te wachten om zich aan de Hollywood-achtige taferelen te vergapen.

Achterhoek