Zo komt de nieuwe Tusselerhof in Lochem er uit te zien.
Volledig scherm
Zo komt de nieuwe Tusselerhof in Lochem er uit te zien. © Pro Senectute

Bewoners Tusselerhof Lochem tijdelijk naar andere locatie

Bewoners van zorglocatie Tusselerhof in Lochem verhuizen binnenkort tijdelijk naar een andere locatie. Begin juni gaan zij naar Sint Jozef aan de Bosweg. Daarna wordt Tusselerhof gesloopt en komt er op dezelfde plek nieuwbouw. Die is in de loop van 2020 klaar.

Dat Tusselerhof tegen de vlakte zou gaan was al bekend. Nu zijn ook de details duidelijk. De 52 mensen die nu nog in Tusselerhof wonen gaan vanaf 4 juni over naar een tijdelijke locatie aan de Bosweg. Dat pand is de afgelopen tijd geschikt gemaakt voor hen. Tusselerhof maakt naar verwachting zo'n twee jaar gebruik van dat pand. In de tussentijd komt er op de huidige locatie aan Tusseler nieuwbouw. 

Steunkousen

Het nieuwe gebouw krijgt twee vleugels met twee bouwlagen. In het ene deel komen dertig huurappartementen. Mensen die enige vorm van zorg nodig hebben maar nog wel in staat zijn om veel zelfstandig te doen, kunnen daar hun intrek in nemen. Dat geldt ook voor stellen van wie ten minste één van beide partners hulp behoeft. ,,Maar er moet dus wel sprake zijn van zorgbehoefte, al kan dat klein zijn'', geeft Noordhoek aan. ,,Bijvoorbeeld iemand die iedere dag hulp nodig heeft om steunkousen aan te trekken.''

Sloper

In de andere vleugel komen veertig appartementen voor mensen die verzorging en verpleging nodig hebben, waaronder bewoners met dementie. Nadat bewoners in juni zijn verhuisd, gaat de sloper aan de slag. De nieuwbouw begint in het najaar. 

Achterhoek