Volledig scherm
PREMIUM
Ontwikkelaar Robert Ramdhani bij de oevers van de Berkel in Lochem waar een aantal dure huizen gebouwd gaat worden. © Foto Arjan Gotink

Bouwplan Berkeloevers in Lochem zorgt voor beroering in buurt

Jarenlang wordt er al gesproken wat er moet gebeuren op het terrein van de vroegere veevoederfabrikant Reudink in Lochem. Nu ligt er een concreet plan: twintig huizen moeten er verrijzen op de locatie pal naast de Berkel. Het plan heet dan ook de Berkeloevers. De ontwikkelaar hoopt volgend jaar te kunnen starten met de bouw. In de buurt is nog niet iedereen gecharmeerd van het plan.

Projectontwikkelaar Robert Ramdhani tuurt over de Berkel. ,,Dit is toch een prachtige plek om te wonen. De Berkel heeft zwemwaterkwaliteit, dus de bewoners van een deel van de huizen kunnen zo ’s ochtends even de Berkel in springen’’, klinkt het wervend. 

  1. Gorsselnaren kunnen straks mogelijk op één plek terecht voor school, zwemmen, sporten en ander vermaak
    PREMIUM

    Gorsselna­ren kunnen straks mogelijk op één plek terecht voor school, zwemmen, sporten en ander vermaak

    Al jarenlang wordt er in Gorssel gesproken over hoe het verder moet met de voetbalvelden, de tennisvelden, het openluchtzwembad, de basisschool en cultureel centrum en sporthal ‘t Trefpunt. Die voorzieningen vergen de komende jaren veel onderhoud. Sommige accommodaties zijn bovendien veel te groot. De werkgroep GA! (Gorsselse Accommodaties) presenteerde gisteren drie varianten voor het behoud van accommodaties, voorzieningen en onderwijs.

Achterhoek