Het perceel met de bedrijfshallen op de voorgrond is aangekocht door De Bunte Vastgoed. Die wil hier huizen bouwen. Omwonenden van de achterliggende Kokstraat hebben zich tegen het plan gekeerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het perceel met de bedrijfshallen op de voorgrond is aangekocht door De Bunte Vastgoed. Die wil hier huizen bouwen. Omwonenden van de achterliggende Kokstraat hebben zich tegen het plan gekeerd. © Jeroen Jazet

Bouwplan in Eefde moet mogelijk opnieuw: ‘Klassiek voorbeeld van mislukken inwonersparticipatie’

Tien voor ouderen, acht voor starters. Zoveel woningen wil een projectontwikkelaar bouwen op een perceel aan de Kokstraat in Eefde, tussen omliggende huizen in. Maar het kan maar zo zijn dat het plan volledig over moet. De nieuwe gemeenteraad van Lochem is gevoelig voor kritiek van omwonenden. Die zeggen al langer dat het te vol wordt.

3 reacties

 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Compact bouwen is beter voor het milieu. Werk de auto's onder de grond weg en bouw zo klein mogelijk, dan blijft er zoveel mogeiljk groene ruimte over. Starters hoeven m.i. geen gezinswoning. In grote steden leven starters, en overigens ook wel gezinnen, in een appartement. Daarbij gaan jongeren in de regel gelijk de tuin bestraten, dus een tuin hoeven zij niet, hou het groen zoveel mogelijk openbaar.
 • Martin Maalderink

  2 maanden geleden
  De bewoners van de Boedelhof en kerklaan hoor je niet. Ook daar gaat het drukker worden (nieuwbouw Kazerneterrein) iedereen wil wonen toch! Volgens mij is de kortste uitweg van het Kamphuis terrein linksaf naar de Schoolstraat, duss hoezo druk. Nederland is een postzegel en de grenzen staan wagenwijd open.....wen er maar aan.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Niet alleen Eefde wordt te vol. Heel Nederland wordt te vol. Maar landelijk stemmen we niet op partijen die dit willen oplossen. Dus niet janken.
 1. Ben uit Lochem wist na één geoefende blik omlaag genoeg: bingo, een stuk oude stadsmuur uit de 13e eeuw
  PREMIUM

  Ben uit Lochem wist na één geoefende blik omlaag genoeg: bingo, een stuk oude stadsmuur uit de 13e eeuw

  Toen Ben de Graaf vorige week woensdag langs graafwerkzaamheden aan de Lochemse Julianaweg fietste, wist hij na één geoefende blik omlaag genoeg: bingo, een stuk van de oude stadsmuur uit de 13e eeuw. De 80-jarige amateurarcheoloog legde de vindplek nabij de Lidl vast, zowel in tekst als foto’s. Gelukkig maar, want het gat werd vanwege veiligheidsredenen snel weer gedicht. „Maar ik heb mijn rapport en de foto’s en dat geeft genoeg voldoening.”

Achterhoek