Een artist impression van De Schildershof. Het gaat om een rij starterswoningen en tien zogenoemde comfortwoningen voor senioren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een artist impression van De Schildershof. Het gaat om een rij starterswoningen en tien zogenoemde comfortwoningen voor senioren. © De Bunte Vastgoed

Bouwplan in Eefde moet over? Ontwikkelaar: ‘Zou gek zijn als gemeente terugkomt op principebesluit’

Moet het bouwplan voor achttien nieuwe huizen aan de Kokstraat in Eefde volledig over? De ontwikkelaar uit Ede die inbreidingsproject De Schildershof heeft bedacht, ziet dat vooralsnog niet zitten. „Hoezo zou sprake zijn van een patstelling met omwonenden?”

 1. ‘Operatie Bourgonjetoren’ begonnen: straks leer je er met een tablet in de hand de Zutphense Hanzehistorie kennen
  PREMIUM
  1

  ‘Operatie Bourgonje­to­ren’ begonnen: straks leer je er met een tablet in de hand de Zutphense Hanzehisto­rie kennen

  Een kaart van de complete Hanzeroute, ruim verlicht. Replica’s van een kogge en misschien een kanon. En een extra verdieping met daarop een maquette van het Zutphen van de 15de eeuw. Het is straks allemaal te zien in de Zutphense Bourgonjetoren. Die toren is van binnen inmiddels compleet gestript en moet eind dit jaar zijn veranderd in een historische belevingsplek: Hanzeaat.
  Zutphen
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?