Volledig scherm
Een impressie van de jaren 30-woningen die gepland worden in Polsvoort. © www.nieuwbouwinlochem.nl/polsvoort/planning

Bouwplan Polsvoort Lochem terug naar tekentafel

LOCHEM - Verzet van omwonenden tegen het niewbouwplan Polsvoort in Lochem sorteert effect. Het plan gaat terug naar de tekentafel.

Op het stuk grond dat, gezien vanaf de Zutphenwegweg, achter tankstation Tinq ligt is de bouw van 32 woningen voorzien. De beoogde afwikkeling van het verkeer stuitte evenwel op verzet in de buurt. Daarvoor was de Oude Enkweg in beeld. Die weg is nu nog gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Omwonenden willen dat graag zo houden. Zij spraken onlangs de vrees voor toename van verkeer door de naastgelegen woonwijk uit.

Spandoeken
Bewoners hebben hun mening de afgelopen op diverse manieren kenbaar gemaakt. Zo hangen er spandoeken in de wijk en zijn Lochemse politieke partijen benaderd. Dat levert resultaat op. Aanvankelijk zou de politiek zich maandagavond over het plan buigen. Afgelopen weekeinde werd echter duidelijk dat het huidige plan de eindstreep niet haalt. De ontwikkelaar gaat er opnieuw naar kijken. Voor meerdere politieke partijen is ontsluiting via de Oude Enkweg niet bespreekbaar.

Geen overeenstemming
Aanvankelijk zou ook het voorterrein bij het plan worden berokken. De woningen zouden in dat gevel via de Zutphenseweg ontsloten kunnen worden. Betrokken partijen konden echter geen overeenstemming bereiken over verkoop van het terrein. Ontwikkelaar BPD wil daarom alleen het weiland ontwikkelen. Consequentie daarvan is dat het verkeer op een andere manier in en uit de wijk moet worden geleid. De optie Oude Enkweg- Hammarskjöldweg leidde dus tot protest.

Volledig scherm
© Thinkstock

Achterhoek