De boodschap is duidelijk op de muur van de leegstaande boerderij langs N348 in Eefde, hier geen windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
De boodschap is duidelijk op de muur van de leegstaande boerderij langs N348 in Eefde, hier geen windmolens. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers


Komst hoge windmolens Eefde mogelijk onzeker na twijfel bij Raad van State

De Raad van State gaat de komende weken onderzoeken of de rechtszaak over het plan voor drie 185 meter hoge windturbines langs het Twentekanaal bij Eefde moet worden aangehouden. Dat betekent dat er voorlopig geen uitspraak komt en het windproject van energiecoöperatie IJsselwind wordt uitgesteld. Tegenstanders hopen dat op uitstel uiteindelijk afstel volgt. 

 1. ‘Mister spinning’ Nico Pluim gaf duizenden lessen in Laren: ‘Ik denk stiekem al aan de 5000ste les’
  PREMIUM

  ‘Mister spinning’ Nico Pluim gaf duizenden lessen in Laren: ‘Ik denk stiekem al aan de 5000ste les’

  Wie in Laren aan spinning denkt, denkt aan Nico Pluim. Hoe kan het ook anders. De 61-jarige docent gaf donderdagavond zijn 4000ste les bij Fitness Factory. Een prachtige mijlpaal, zo vindt hij zelf ook. Pluis gaat door zolang hij het leuk vindt, maar weet dat de hype voor spinning voorbij is. ,,Al trekt het gelukkig toch weer een beetje aan, nu corona achter ons ligt.”
 2. Broer van slachtoffer Warnsveldse pompmoord wilde nieuwe docu-serie tegenhouden: ‘Dit ligt zo gevoelig’
  PREMIUM
  1

  Broer van slachtof­fer Warnsveld­se pompmoord wilde nieuwe do­cu-se­rie tegenhou­den: ‘Dit ligt zo gevoelig’

  Nabestaanden van de in 1985 vermoorde Micelle Mooij-Klumper vinden het pijnlijk dat opnieuw wordt gesproken over een mogelijke gerechtelijke dwaling in de zaak die de Warnsveldse pompmoord is gaan heten. Voor hen is de zaak al jaren afgedaan. Eén van de broers van het slachtoffer heeft tevergeefs geprobeerd een nieuwe docu-serie van KRO-NCRV over het omstreden strafproces tegen te houden.
 3. Afvalinzamelaar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’
  PREMIUM
  9

  Afvalinza­me­laar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’

  Afvalinzamelaar Circulus verwacht grote financiële gevolgen van de gestegen energie- en brandstofprijzen. De directie van het bedrijf heeft de negen aandeelhoudende gemeenten uit Oost-Nederland geïnformeerd over, zoals het bedrijf zelf zegt, ‘het van buiten komende onheil’. Gemeenten moeten daardoor dit jaar extra geld overmaken, in totaal 1,7 miljoen euro.