De boodschap is duidelijk op de muur van de leegstaande boerderij langs N348 in Eefde, hier geen windmolens.
Volledig scherm
PREMIUM
De boodschap is duidelijk op de muur van de leegstaande boerderij langs N348 in Eefde, hier geen windmolens. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers


Komst hoge windmolens Eefde mogelijk onzeker na twijfel bij Raad van State

De Raad van State gaat de komende weken onderzoeken of de rechtszaak over het plan voor drie 185 meter hoge windturbines langs het Twentekanaal bij Eefde moet worden aangehouden. Dat betekent dat er voorlopig geen uitspraak komt en het windproject van energiecoöperatie IJsselwind wordt uitgesteld. Tegenstanders hopen dat op uitstel uiteindelijk afstel volgt. 

 1. Johan wil met zijn bedrijf uit Lochem verhuizen, maar zit klem tussen twee gemeenten: torenhoge boetes dreigen
  PREMIUM
  2

  Johan wil met zijn bedrijf uit Lochem verhuizen, maar zit klem tussen twee gemeenten: torenhoge boetes dreigen

  Johan Doornberg heeft tijdens een kort geding de hulp van de voorzieningenrechter ingeroepen om zijn bedrijf te redden. De eigenaar van het Lochemse bedrijf Rubber Verwerking Nederland zit klem tussen de gemeenten Lochem en Enschede. Als hij nog langer in Lochem blijft, hangt hem een boete van twee ton boven het hoofd. Verhuist hij naar Enschede voordat een nieuwe vergunning definitief is, kan hij ook torenhoge boetes verwachten.
 2. Nieuw materiaal van Achterhoekse schrijver Hendrik Willem Heuvel brengt een eeuw later nieuwe verbanden aan het licht
  PREMIUM

  Nieuw materiaal van Achterhoek­se schrijver Hendrik Willem Heuvel brengt een eeuw later nieuwe verbanden aan het licht

  Het tweede boek met onbekend werk van de Achterhoekse schrijver en onderwijzer Hendrik Willem Heuvel (1864-1926) wordt binnenkort gepubliceerd en heet Weg van Oolde. Heuvel is bekend van zijn boek Het Oud-Achterhoeksche Boerenleven, het gehele jaar rond. Hierin beschrijft hij het idyllische boerenleven uit de Achterhoek van een eeuw geleden, met de dagelijkse gewoonten, werkwijzen en feesten.

Achterhoek