Vlakbij de Gorsselse voetveer aan de Veerweg stond een berg droog gemaaid gras van tien bij tien meter in brand.
Volledig scherm
Vlakbij de Gorsselse voetveer aan de Veerweg stond een berg droog gemaaid gras van tien bij tien meter in brand. © Rens Hulman

Brand in uiterwaarden bij Gorssel vermoedelijk uit de hand gelopen kampvuur

De brandweer van Gorssel had in de nacht van donderdag op vrijdag de handen vol aan een brand in de uiterwaarden van de IJssel. Vlakbij de Gorsselse voetveer aan de Veerweg stond een berg droog gemaaid gras van tien bij tien meter in brand. 

Volgens omwonenden hing er de hele avond al een groep jongeren rond die ook een kampvuurtje hadden gemaakt. Bovenop de berg gras lagen grote stukken hout, wat het scenario van een (al dan niet bewust) uit de hand gelopen kampvuur aannemelijk maakt.

Oranje gloed

De oranje gloed en rook was vanaf flinke afstand zichtbaar. De brandweer kon aanvankelijk niet goed bij het vuur komen vanwege hekken rond het natuurgebied. Een buurtbewoner die sleutels had werd opgetrommeld om toch toegang te kunnen verlenen. 

Water uit de IJssel

Na enige tijd blussen was de brandweerwagen leeg en moest er zelfs water uit de IJssel gepompt worden om het smeulende vuur goed uit te kunnen maken. Na bijna twee uur was de situatie onder controle.

Vorige maand

Het is overigens niet de eerste keer dat de brandweer van Gorssel voor zo’n klus kan opdraven. Vorige maand was er een soortgelijke situatie, waarbij een kampvuur oversloeg naar een naastgelegen boom en riet. De jongeren belden toen zelf de brandweer en waren zo sportief om op de locatie te blijven. 

Ze kregen van de politie een doorverwijzing naar Halt.  

Achterhoek