Volledig scherm
De keukenbrand vond plaats in een woonboerderij in Harfsen. © Rens Hulman / News United

Brand verwoest keuken in Harfsen

Een keuken in een rietgedekte woning is vanavond door brand ernstig beschadigd geraakt in Harfsen 

De brand vond tegen 21.30 uur plaats bij een woonboerderij aan de Koelerweg. De brand ontstond in een pan met hete olie en sloeg vervolgens door in de afzuigkap.

De brandweer rukte vanwege het rieten dak en de droogte met veel voertuigen uit naar Harfsen. Vijf wagens kwamen ter plaatse, waaronder een hoogwerker en een waterwagen. 

De brandweer hoefde uiteindelijk alleen nog maar na te blussen, de bewoner had de keukenbrand met een eigen poederblusser al onder controle gebracht. Wel raakte de keuken ernstig beschadigd door de inzet van de poederblusser.

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek