Volledig scherm
© Thinkstock

Buurt ageert tegen woningbouw Laren

LAREN - Een groep bewoners van de Zutphenseweg/Boerkamp in Laren verzet zich hevig tegen de mogelijke bouw van vier woningen achter Zutphenseweg 27 en 27A.

De groep heeft zich verenigd in Mooi Laren Zutphenseweg. De locatie waar de huizen zouden moeten komen geldt als een zogenaamde FAB-locatie. Met de regeling functieverandering agrarische bebouwing (FAB) zouden er woningen kunnen komen. De gemeente Lochem heeft aangegeven mee te willen werken aan een noodzakelijke bestemmingsplanwijziging.

Aanvechten
De bewoners gaan de wijziging mogelijk aanvechten tot het hoogste rechtsorgaan, de Raad van State. Ze menen dat het gebied veel te krap is voor de woningen. De belangenvereniging spreekt van een ongewenste 'verstening' van het dorp. Initiatiefnemers voor het bouwplan zijn het Larense bouwbedrijf Meutstege en de plaatselijke makelaar Loo.

  1. Industriële Kring Lochem steunt
bezwaar tegen snelheidsverlaging op N348 tussen Gorssel en Eefde

    Industriële Kring Lochem steunt bezwaar tegen snel­heids­ver­la­ging op N348 tussen Gorssel en Eefde

    De Industriële Kring Lochem (IKL) sluit zich aan bij het bezwaar tegen snelheidsverlaging op de N348 tussen Gorssel en Eefde. Eerder al hebben de Bedrijvenkring Zutphen, Transport en Logistiek Nederland (TLN) en VNO-NCW Stedendriehoek bezwaar gemaakt bij Gedeputeerde Staten van Gelderland tegen een proeflimiet van zestig kilometer per uur. IKL heeft de brief niet kunnen ondertekenen omdat die al was verstuurd.

Achterhoek