Volledig scherm
PREMIUM
De hertenkamp in Lochem blijft in eigendom van de gemeente. Opnieuw strandde een poging van het college van B en W om de voorziening te privatiseren. © Foto archief/ Arjan Gotink

Buurtvereniging wil meedenken over toekomst hertenkamp in Lochem

De Vereniging Behoud Stadsgezicht Berkeloord (VBSB) is bereid mee te denken over de toekomst van de hertenkamp in Lochem.  Anderzijds is de VBSB wel dolblij ‘dat de druk er nu af is’ nu een meerderheid van de gemeenteraad van Lochem vindt dat de voorziening in gemeentelijke handen blijft. 

Verlaagd

Wel moet er nu gekeken worden of links- dan wel rechtsom de kosten van het park ( zo’n 20.000 euro per jaar) verlaagd kunnen worden.

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek