Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Chalet in Harfsen brandt volledig uit

Een chalet aan de Emsbroekweg tussen Almen en Harfsen is dinsdagavond verwoest bij een felle brand. 

De brand brak even na 19.15 uur uit. Een jongen die met zijn hond aan het wandelen was, sloeg alarm waarop buurtbewoners de brandweer belden. Die was snel ter plaatse was, maar kon niet voorkomen dat het vakantiehuisje in de as werd gelegd. Ook een deel van het omliggende terrein stond in brand, ongetwijfeld vanwege de droogte. 

Asbest 

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dit is grotendeels op het perceel van het vakantiehuisje blijven liggen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek