Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Deel Lochem krijgt al glasvezel

LOCHEM - Een klein deel van het buitengebied van de gemeente Lochem krijgt al op korte termijn de beschikking over glasvezel.

Dat komt omdat zich in buurgemeente Hof van Twente voldoende deelnemers hebben gemeld.

Glasvezel in het buitengebied is al enige tijd onderwerp van gesprek. Glasvezel maakt onder meer snel internet mogelijk. Gemeenten in de Achterhoek, waaronder Lochem, hebben de uitrol van glasvezel in handen gelegd van het bedrijf CIF. Dat bedrijf is nu in de gemeente Berkelland bezig. Later volgt Lochem. Bij voldoende animo begint de aanleg van glasvezel van Lochem in het vierde kwartaal van 2017, zo was al bekend.

Een deel van Lochem krijgt al sneller de beschikking over glasvezel. Bedrijven die zich bezig houden met de aanleg van glasvezel houden zich namelijk niet altijd strak aan de gemeentegrenzen. Soms pakken zij bij de inventarisatie naar de vraag al een deel van een andere gemeente mee. Dat is in dit geval ook gebeurd. In de gemeente Hof van Twente is de afgelopen tijd de animo voor glasvezel in het buitengebied gepeild. Onder meer inwoners van het buitengebied vanLaren zijn daarbij meegenomen. Gisteren werd bekend dat zich voldoende mensen hebben aangemeld om in de Hof van Twente en omgeving glasvezel aan te leggen.

Achterhoek