Aan de Walderstraat 12 in Lochem liggen nu gedenkstenen voor de Joodse Dorothea Leverpoll-Van Duren, haar zoon Eduard en schoondochter Magalina en Heimann Horwitz, een Joodse vluchteling uit Hamburg die onderdak vond bij de familie Leverpoll. Archieffoto.
Volledig scherm
Aan de Walderstraat 12 in Lochem liggen nu gedenkstenen voor de Joodse Dorothea Leverpoll-Van Duren, haar zoon Eduard en schoondochter Magalina en Heimann Horwitz, een Joodse vluchteling uit Hamburg die onderdak vond bij de familie Leverpoll. Archieffoto. © Arjan Gotink

Deur woning Lochem ingetrapt en muren beklad met antisemitische leuzen: ‘Onacceptabele daad van haat’

Onbekenden zijn een woning in Lochem binnengedrongen en hebben de muren beklad met antisemitische leuzen. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve spreekt van een ‘volkomen onacceptabele daad van haat’.

6 reacties

 • Adams beekman

  2 maanden geleden
  @ Susi Schu: Vergelijken brengt niets verder en wat u doet is appels met peren vergelijken en daaruit komt nooit een eerlijke uitkomst!
 • Fred Hof

  2 maanden geleden
  @Susi Schu, Volgens mij gaat het hier om iets anders als waar jij het over hebt. Neemt niet weg, dat waar jij het over hebt normaal gevonden moet worden, want dat is het niet. Ook dat verdient de aandacht van wereld leiders etc. Maar dat wil ook niet zeggen dat wat er in Lochem gebeurt is normaal gevonden moet worden?
 • Ronald van der Valk

  2 maanden geleden
  Beste Susi Schu, je begrijpt hopelijk dat het herdenken van het vermoorden van 6 miljoen joden en het regime van de Israelische overheid twee aparte dingen zijn die slechts een religie als kenmerk delen? Waarom zou het in orde zijn om in Nederland een deur in te trappen omdat er in Israel iets gebeurt dat jou niet bevalt? Ga fijn demonstreren op de Dam of zo, maar laat gedenkstenen en privé-woningen met rust!
 • ALEXOM Schotman

  2 maanden geleden
  Interessante reactie "Susi Schu". Hoewel ik het natuurlijk niet kan ontkennen dat er in Israel veel niet goed is heeft dit natuurlijk NIETS te maken met het gebeuren in Lochem.
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Niet te geloven. Ik ben heel benieuwd uit welke hoek deze haat komt.