De keizertamarin is een van de kleinste apensoorten. Er waren plannen om de dieren naar Lochem te halen.
Volledig scherm
PREMIUM
De keizertamarin is een van de kleinste apensoorten. Er waren plannen om de dieren naar Lochem te halen. © Martin Sharrott

Dierenpark met exotische beesten in Lochem gaat tóch niet door

Lochem zou een dierentuin krijgen. Zoo Consultants, een Warnsvelds bedrijf, hoopte er MicroMania te starten. Een mini-zoo met daarbij een ‘natuurbelevingscentrum’ en een restaurant. Maar Zoo Consultants schrok zo van de weerstand in de buurt, dat het de bouw van het dierenpark nu afblaast.

 1. Weg over Eefdese sluis versmald om dagjesmensen te beschermen tegen autoverkeer
  PREMIUM

  Weg over Eefdese sluis versmald om dagjesmen­sen te beschermen tegen autover­keer

  De sluis op het Twentekanaal bij Eefde was altijd al een publiekstrekker. Sinds de grootschalige renovatie van de sluis is afgerond, is het helemaal een geliefde plek om uit te waaien en schepen te bekijken. Tegelijkertijd is de Kapperallee die over de sluis loopt een drukke toegangsweg tot Eefde. Om de veiligheid te vergroten, heeft Rijkswaterstaat deze week voor wegversmallingen gezorgd, zodat auto’s hun snelheid moeten verlagen.
 2. Dorpsbewoners in de bres voor kunstenaar die voor de vierde keer slachtoffer is van diefstal
  PREMIUM

  Dorpsbewo­ners in de bres voor kunstenaar die voor de vierde keer slachtof­fer is van diefstal

  Opeens was het weer mis; een bord met de afbeelding van een handgeschilderde koe van kunstenares Tine van Houselt uit Laren is gestolen. Dat is nu al de vierde keer in zo'n acht jaar tijd. Dorpsgenoot en vriend Joost Rijlaarsdam, is het zat en doet een oproep: het bord mag anoniem bij hem in de tuin worden gebracht, dan regelt hij de rest. ,,Ik ben misschien nog wel gefrustreerder dan Tine.’’
 3. Toerisme is ondanks matige weer booming in Salland, Deventer en Achterhoek: ‘Het is dit jaar gewoon idioot druk’
  PREMIUM

  Toerisme is ondanks matige weer booming in Salland, Deventer en Achterhoek: ‘Het is dit jaar gewoon idioot druk’

  Het is grijs, grauw en af en toe komt het met bakken uit de hemel. Toch stralen hotel- en campingeigenaren als nooit te voren. Mede door coronarestricties vieren Nederlanders meer en meer vakantie in eigen land. Tel daarbij de buitenlandse toeristen op, en het zijn drukke tijden voor de ondernemers. ,,Je ziet nu echt dat het toerisme terug is, met name het Duitse toerisme’’, zegt Timon Bril, eigenaar van Huis Vermeer in Deventer.

Achterhoek