Volledig scherm
© ANP

Dievegge steelt gouden ketting met een kus

Een 77-jarige inwoonster uit Lochem is donderdagmiddag beroofd van haar gouden ketting ter waarde van 900 euro. Dat moet gebeurd zijn op het moment dat ze zich losworstelde van een Engels sprekende vrouw,  die haar om haar hals vasthield en kussende geluiden maakte. Bij thuiskomst merkte het slachtoffer dat haar ketting weg was.

De beroving vond donderdagmiddag plaats rond 16:00 uur  aan de Noorderwal in Lochem, ter hoogte van het appartementencomplex Brouwershof .

Het slachtoffer, een 77-jarige inwoonster uit Lochem was haar hondje aan het uitlaten, toen zij werd aangesproken door een Engels sprekende vrouw. De vrouw droeg een papier bij zich waarop in het Engels te lezen was dat zij geld vroeg voor haar doofstomme ongeboren kind.

Het slachtoffer wilde hier niets van weten en maakte aanstalten om weg te gaan. Op dat moment werd zij door de vrouw stevig vastgepakt om de hals en maakte alsmaar kussende geluiden. 

Nadat het slachtoffer zich heeft kunnen bevrijden van de vrouw, is zij verder gelopen naar huis. Eenmaal thuis kwam het slachtoffer erachter dat zij haar gouden ketting miste ter waarde van 900 euro.

Het signalement van de dader

- vrouw
- opvallend veel make up
- lang donker haar
- Engels sprekend
- ongeveer 30 jaar oud
- blanke huidskleur

Als u iets gezien heeft wat betrekking heeft op bovenstaande zaak, dan horen wij graag van u. U kunt dan bellen met 0900-8844. Liever anoniem? 0800-7000

Achterhoek